Slambuc 2. recept

Slambuc 2. recept

Hozzávalók:
10 dkg kolozsvári (húsos) szalonna,
20 dkg szárított csuszatészta,
1 fej vöröshagyma,
1 púpos evőkanál pirospaprika,
12 dkg füstölt kolbász,
60 dkg burgonya,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
só.

Elkészítés:

      A kockára vágott, félig kiolvasztott szalonna zsírjában gyakori keverés közben megpirítjuk a csuszatésztát, majd beletesszük a finomra vágott hagymát, s két-három keverés után megszórjuk paprikával. Beletesszük a karikára vágott kolbászt és a kis kockára vágott burgonyát. Annyi vizet öntsünk rá, hogy 2-3 ujjnyi magasan ellepje a tésztát. Sózzuk meg és tegyük bele a zöldpaprikát és a paradicsomot. Alacsony láng felett - lehetőleg lefedve - lassan főzzük meg. A főzés befejező szakaszában többször keverjük meg, nehogy leégjen.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók