Rizses lecsó debrecenivel recept

Recept elkészítése:

Rizses lecsó debrecenivel recept

Hozzávalók:
10 dkg kolozsvári (húsos) szalonna,
50 dkg zöldpaprika,
30 dkg paradicsom,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 evőkanál pirospaprika,
2 pár debreceni,
12 dkg rizs,
só.

Elkészítés:

      A kockára vágott, kissé kiolvasztott szalonna zsírjában megfonnyasztjuk a hagymát. Meghintjük paprikával és hozzáadjuk a cikkekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Megsózzuk és közepes lángon félpuhára pároljuk. Beletesszük a megmosott rizst, a karikára vágott debrecenit és ha szükséges, egy kevés vizet is öntünk hozzá. Kis lángon, a bográcsot többször megrázogatva közben, lehetőleg letakarva, pároljuk puhára a rizst.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: