Pilisi sertésragu recept

Recept elkészítése:

Pilisi sertésragu recept

Hozzávalók:
60 dkg sertéslapocka,
1 nagy fej vöröshagyma vagy egy 10 cm
hosszú póréhagyma,
2 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír,
4 evőkanál konzerv csemegekukorica,
4 evőkanál konzerv zöldborsó,
4 evőkanál konzerv zöldbab,
1 paradicsompaprika,
1 sárgarépa,
só.

Elkészítés:

      A durvára vágott hagymát kevés zsiradékon megfuttatjuk. Beletesszük a kockára vágott húst, paradicsompaprikát, majd az ugyancsak kockára vágott sárgarépát. Megsózzuk és zsírjára pirítjuk. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi és kis lángon pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzákeverjük a konzerv zöldségeket is. Ha friss zöldségekkel készítjük, azokat korábban tegyük már a bográcsba, hogy a hússal együtt puhuljanak meg.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: