Paprikás krumpli recept

Paprikás krumpli recept

Hozzávalók:
15-20 dkg húsos szalonna,
2 nagy fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2-3 ek. pirospaprika,
2 ek. pirosarany,
2 zöldpaprika,
1 paradicsom, (ezek helyett lehet 3-4 kanál lecsó is),
1-1,5 kg rózsakrumpli,
só.

Elkészítés:

      A csíkokra vágott, kiolvasztott szalonna zsírjában sárgára pirítom az apróra vágott hagymát. Rászórom a paprikát, majd beledobom a hosszú cikkekre vágott krumplit, a zöldpaprikát, a paradicsomot‚ zúzott fokhagymát, majd annyi vízzel öntöm fel, hogy éppen ellepje. Sózom és kis láng fölött készre főzöm. A főzés vége felé tehetek bele virslit, debrecenit, füstölt kolbászt egészben, vagy felkarikázva. Puha kenyérrel tálalom. Erőspaprika és saláta jól megy hozzá.

The Mountain - 3D pólók