Öreglebbencs 1. recept

Öreglebbencs 1. recept

Hozzávalók 6 személyre:
1/2 kg sózott fehér szalonna,
2 db közepes vöröshagyma,
3 evőkanál pirospaprika,
só, bors,
2 db közepes édes és erős zöldpaprika,
3 db közepes paradicsom,
3/4 kg burgonya,
személyenként 1 db összetett marék lebbencstészta.

Elkészítés:

      A szalonna bőrét levágjuk. A szalonnát 1 cm-es kockákra vágjuk. Gyenge tűzön a bográcsban zsemleszínűre sütjük, és kivesszük. A zsíron rózsaszínűre pirítjuk a nem túl apróra összetört lebbencstésztát. Néhány percig az apróra vágott hagymával együtt sütjük. A tűzről levéve pirospaprikával beszórjuk. A tűzre visszatéve hozzátesszük a megsütött szalonnát, az apróra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, utoljára a kis kockákra vágott krumplit. Sózzuk, időnként megkavarjuk, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje. Közepes tűzön forraljuk, majd lassú tűzön főzzük öregre, vagyis sűrűre.
Ilyenkor már a tésztát forgatással mozgatjuk. Akkor igazán finom, ha azalja kicsit visszapirul.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók