Lacipecsenye recept

Lacipecsenye recept

Hozzávalók 10 személyenként:
3-3,5 kg tarja,
2,5-3 liter olaj-zsír,
1 zacskó őrölt bors,
só.

Elkészítés:

      Legutóbb a tivadari Tisza-parton nyolcvan fő részére készítettem lacipecsenyét. Erre a célra legmegfelelőbbek az olyan fiatal sertések, illetve sertéshúsok, amelyeken egy-két ujjnyi vastag a szalonna. Szeleteléskor rajta hagyom a karajon bőröstül. Így igazán finom csemege. A tenyérnyi nagy és széles karajokat alaposan kipotyolom, enyhén besózom, és húsz percig állni hagyom. Az üstben kétharmadnyi olajat, egyharmadnyi zsírt olvasztok össze, illetve forrósítok fel, annyit, hogy az egyszerre belerakott húsmennyiséget ellepje. Sütés közben állandóan mozgatjuk. Nem szabad teljesen átsütni, csak félig. Amelyek hamarabb megsülnek, illetve megpirosodnak, előbb kiszedem. Sóval, borssal megszórom. Melegen fogyasztva a legfinomabb.

The Mountain - 3D pólók