Kukoricás nyúlragu recept

Kukoricás nyúlragu recept

Hozzávalók:
1 db házinyúl eleje és belsősége,
8 dkg kolozsvári szalonna,
1 póréhagyma (10 cm-nyi),
1 evőkanál liszt,
2-3 piros színű zöldpaprika vagy paradicsompaprika,
2 doboz konzerv csemegekukorica,
só.

Elkészítés:

      Az apró kockára vágott szalonnát félig kiolvasztjuk. Zsírjában átforrósítjuk a finomra szelt póréhagymát. Beletesszük a feldarabolt nyúl elejét, a gerinc- és combvégeket, valamint a kis kockára vágott piros színű zöldpaprikát. Megsózzuk és zsírjára pirítjuk. Ekkor meghintjük kevés liszttel, kétszer-háromszor átkeverjük és annyi vizet öntünk hozzá, hogy az majdnem ellepje. Gondosan átkeverjük, hogy a liszt csomómentes legyen. Közepes lángon lassan pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a konzerv kukoricát is. Együtt készre pároljuk.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók