Karottás sertéstokány recept

Recept elkészítése:

Karottás sertéstokány recept

Hozzávalók:
60 dkg sertéslapocka,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír,
1 csomó újkarotta,
1 evőkanál liszt, só.

Elkészítés:

      A finomra vágott hagymát kevés zsiradékon kissé megfonnyasztjuk, majd beletesszük a csíkokra vágott húst. Zsírjára pirítjuk, megsózzuk, meghintjük kevés liszttel, még kétszer-háromszor átforgatva megpirítjuk, majd kevés vízzel felöntjük. A lisztet csomómentesre keverjük a lében. Közepes lángon pároljuk. Amikor a hús puhulni kezd, tegyük bele a vékony karikára vágott zsenge karottát és pároljuk készre.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: