Kalocsai babgulyás recept

Kalocsai babgulyás recept

Hozzávalók 15 személyre:
3 kg marhalábszár,
5 bögre tarkabab,
őrölt paprika (édes és erős, ízlés szerint),
6 cső erős zöldpaprika,
6 fej hagyma,
3 db közepes sárgarépa,
2 db közepes gyökér,
5 csomag petrezselyemzöld,
5 db babérlevél,
3 g köménymag,
20 szem egész bors,
15 db kisebb paradicsom,
só,
kevés disznózsír.

Elkészítés:

      Az apróra vágott hagymát a zsíron megpirítjuk, belekeverjük az apró kockákra vágott marhalábszárat. A húst fehérre pirítjuk, majd vízzel felöntjük, sóval és őrölt paprikával ízesítjük. Lassú tűzön zsírjára lesütjük. A lesütött húst vízzel felöntjük (egy személyre kb. egy liter vizet számítva), hozzáadjuk a babot, a zöldségféléket és a fűszereket. Lassú tűzön főzzük, a végén őrölt paprikával sűrítjük

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók