Juhászos birka recept

Juhászos birka recept

Hozzávalók:
1 kg birkahús,
20 dkg zsír,
25 dkg vörös-hagyma,
15 dkg lecsó (nyáron zöldpaprika, paradicsom),
1 gerezd fokhagyma,
só,
pirospaprika (csípős, ízlés szerint),
vörös bor.

Elkészítés:

      A juhászosan főzött birka az egészen más, és ez a halászlé és a marhagulyás kategóriájába tartozik. Így főzik a juhászok maguknak a birkát, mert nem érnek rá annyit pepecselni vele, mint amennyit a paprikással vagy a pörkölttel kell. Tehát hidegen beleteszik a bográcsba a feldarabolt húst, a megvágott vöröshagymát, annyi vizet öntenek rá, amennyi ellepi, s a tűzre téve a forráskor sózzák és paprikázzák. Ilyen módon kissé hosszabb lesz a leve, de utolérhetetlenül gazdag, üde ízharmónia keletkezik, amiben a birka, a hagyma és a paprika egyetlen ízben egyesül, és nem zsíros, nem faggyús. Ehhez is sós burgonyát adhatunk, de még jobb, a nélkül. Ennek a főzési technológiának még az is előnye, hogy semmi kockázat nincs benne. Ezt még kezdő is nehezen ronthatja el.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók