Jászberényi birkapörkölt recept

Jászberényi birkapörkölt recept

Hozzávalók:
1,6 kg birkahús,
kevés zsír,
3 fej közepes méretű vöröshagyma,
só ízlés szerint,
1 marék őrölt pirospaprika (édes),
2 cső, csípős zöldpaprika,
bors, ízlés szerint,
4 dl vörösbor.

Elkészítés:

      A kockákra vágott vöröshagymát megpirítjuk a zsíron. Pirospaprikát teszünk bele, majd kiöntjük a bográcsból, és a bográcsot alaposan elmossuk. A tiszta bográcsba rétegesen belerakjuk a megmosott húst, a hagymás zsírt. Minden réteget külön meg kell sózni. Rövid ideig dinszteljük, majd kevés vízzel fölengedjük.
Vigyázzunk, nehogy hosszú leve legyen. Főzés közben vörösborral, csípős zöldpaprikával és borssal ízesítjük.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók