Csirkegulyás recept

Csirkegulyás recept

Hozzávalók:
1 db csirke (kb. 1 kg-os),
1 nagy fej vöröshagyma,
2 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír,
1 púpozott evőkanál pirospaprika,
1 késhegynyi fokhagymakrém,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
60 dkg tisztított burgonya,
2 evőkanál száraz csipetke,
1 evőkanál ételízesítő,
só.

Elkészítés:

      A zsiradékban megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát. Megszórjuk paprikával és beletesszük a 8 darabra (2 comb, 2 fél mell, 2 szárny, far- és hátrész) vágott csirkét. Nagy láng felett, állandóan keverve zsírjára pirítjuk. Megszórjuk ételízesítővel, beletesszük a fokhagymakrémet, a zöldpaprikát, a paradicsomot és kb. 1,5 l vízzel felöntjük. Közepes erősségű tűzön lassan főzzük. Amikor a csirke puhulni kezd, beletesszük a kockára vágott burgonyát és a száraz csipetkét. Megkóstoljuk és ha szükséges, utánasózunk. Közepes lángon készre főzzük.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók