Bográcsgulyás 5. recept

Bográcsgulyás 5. recept

Hozzávalók:
60 dkg marha lábszár,
8 dkg zsír / vagy olaj /,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 kk pirospaprika,
1/2 mk őrölt kömény,
1 kk só,
2 db zöldpaprika,
1 db paradicsom,
60 dkg burgonya,
4 adag csipetke.

Elkészítés:

      A húst felkockázzuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. Az apróra vágott hagymát a felhevített zsiradékban megfonnyasztjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, gyorsan elkeverjük benne, majd felengedjük kevés vízzel. Ha zsírjáig lepirult, beletesszük a húskockákat, elkeverjük, és megsózzuk. Mivel lábszárhúsról van szó, a pirospaprikát nem a hagymával keverjük össze, mint általában, hanem csak akkor, amikor már a hús megpuhult, nehogy megbarnuljon a gulyásunk. Fedő alatt, mérsékelt tűzön az apró kockára vágott burgonyát, majd végül a csipetkét adjuk hozzá, és így együttesen még egy fél óráig főzzük. (Tálalása bográcsban történik. Hivatalos rendezvényeken mindig kovácsoltvas állványra akasztva a bográcsot, alá a tartóba spirituszkockákat helyezünk el, és így kerül a vendég asztalára. Az asztalon karikára vágott cseresznyepaprika és só, mint kiegészítő lehetőség sohasem hiányozhat, hátha valaki pótolni akarja az erősséget.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók