Bográcsgulyás 4. recept

Bográcsgulyás 4. recept

Hozzávalók:
50 dkg marhahús (lábszár),
3 ek. olaj,
1 nagy fej vöröshagyma,
80 dkg burgonya,
1 cső zöldpaprika,
1 db paradicsom, köménymag,
2 kisebb babérlevél,
pirospaprika,
só,
csipetkének; 10 dkg liszt, 1 db tojás.

Elkészítés:

      A húst úgy készítjük elő, mint a pörköltet. Amikor a hús majdnem puha, bőven felöntjük vízzel, beletesszük a többi hozzávalót, és csendes tűzön készre főzzük. Amikor majdnem kész, csipetkét főzünk bele.
A bográcsgulyás ősi magyar étel, aminek vidékenként igen sok változata van. Néhány példa: a szegedi gulyáshoz a burgonyával egy időben szeletekre vágott édeskáposztát adnak. A csángógulyás burgonya helyett savanyú káposztával, és rizzsel készül. A palócgulyás zöldbabbal és tejföllel.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók