Bográcsgulyás 2. recept

Bográcsgulyás 2. recept

Hozzávalók:
50 dkg marhalábszárhús,
1-2 nagy fej vöröshagyma,
6 dkg zsír,
1 késhegynyi fokhagymakrém,
2 csipet köménymag,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1 zellerlevél,
1 púpozott evőkanál pirospaprika,
60 dkg tisztított krumpli,
2 evőkanál száraz csipetke,
só.

Elkészítés:

      Először vastagon kizsírozzuk a bográcsot, majd rétegesen beletesszük a kockára vágott húst, az összevágott hagymát, a fokhagymakrémmel, köménymaggal rétegenként ízesítjük. A tetejére tegyük a zöldpaprikát, a paradicsomot és a zellerzöldet.
Sózzuk meg és gyakori rázogatás vagy keverés mellett közepes láng felett, pirítsuk zsírjára a húst. Ezután hintsük meg paprikával és kb. 2 liter vízzel öntsük fel. Nagy lánggal főzzük tovább. Amikor a hús félig megpuhult, tegyük bele a kockára vágott krumplit és a száraz csipetkét. Ha szükséges, még annyi vizet öntsünk rá, hogy kétujjnyira ellepje az ételt. Nagy lánggal főzzük készre.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók