Békési betyáros recept

Békési betyáros recept

Hozzávalók 6 személyre:
4 db sertésköröm,
2 db sertéscsülök,
fél sertésfej,
1 kg lapocka,
3 nagy fej hagyma,
lebbencstészta ízlés szerint,
1 kg burgonya,
2 evőkanál őrölt pirospaprika,
1 db erős zöldpaprika,
2 db tv paprika,
2 csipet kömény,
2 db paradicsom,
8-10 gerezd fokhagyma,
5-10 dkg sós fehér szalonna.

Elkészítés:

      A szalonnával alázsírozzuk a bográcsot, majd legalulra tesszük a csülök bontása után a csontot, rá a köröm kerüljön, utána egy réteg apróra vágott hagyma. A következő réteg a kicsontozott csülök, amit hagymaréteg, azt meg apróra vágott lapocka követ. Dobjuk rájuk a köményt, a paradicsomot, a fokhagymát, a sót. Hideg vízzel fölengedjük.
Három óra hosszáig lassú tűzön főzzük, őrölt paprika nélkül. Nem kell keverni, csak a bográcsot forgatni. Amikor majdnem készen van, a színét külön edénybe leszedjük, ebben keverjük el a pirospaprikát, majd visszaöntjük a leveshez. Utána kerül bele a darabokra tört lebbencstészta és a kockákra vágott krumpli. Az egészet sűrűre főzzük. Ha a vizet elpárologtatta, utána kell tölteni.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók