Bácskai halpaprikás recept

Bácskai halpaprikás recept

Hozzávalók 8 személyre:
75 dkg apró hal,
50 dkg kecsege,
50 dkg harcsa,
1,5 kg ponty,
25 dkg csuka,
3-4 fej vöröshagyma,
1-2 zöldpaprika,
egy csípős paprika,
pirospaprika,
só,
1 dl bor,
2 paradicsom.

Elkészítés:

      Az apró halat tisztítsuk meg, és tegyük fel főni 1,5 l vízben. Addig főzzük, amíg a halak széjjel nem főttek. Ez idő alatt tisztítsuk meg a nemes halakat, vágjuk darabokra. A hagymát vágjuk apróra, és tegyük a bogrács aljára. Helyezzük rá a hal-szeleteket és öntsük fel vízzel. A külön megfőzött apró halat szálkázzuk ki, és a húsát szűrőn áttörve keverjük abba a lébe, amelyben főtt. Amikor a bográcsban a hallé forrni kezd, öntsük bele az áttört apró halat és a bort. Ezután a zöldpaprikát vágjuk karikákra, ugyanígy a paradicsomot is, és a csípős piros-paprikával együtt tegyük a bográcsba. Amikor már majdnem megfőtt a hal, tegyük bele a sót és a pirospaprikát. A bográcsban a hal kb. 45 percnyi főzés után lesz kész. Tálaláskor tegyük külön edénybe a levét, amellyel a metélttésztát esszük. A paprikást utána fogyasszuk.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók