Szamócaszörp 2. recept

Szamócaszörp 2. recept

Elkészítés:

      A hibátlan, friss szamócát megmossuk, lecsumázzuk, és cukorral rétegezve tálba tesszük. Egy kg gyümölcsre 1,5 kg cukrot számítunk. Két napig hűvös helyen tartjuk, közben többször felrázzuk. Ekkor szűrőbe tett ruhán keresztül a levét leszűrjük, 1-2 órát állni hagyjuk, hogy leülepedjen. Kiforrázott, száraz üvegekbe töltjük, ezeket egy lábosba, több rétegben összehajtott újságpapírra helyezzük. A lábost háromnegyed részéig megtöltjük vízzel, és a tűzre tesszük. Ha az üvegekben levő szörp alaposan átforrósodott és gyöngyözni kezd, levesszük a tűzről, és a vízben hagyjuk kihűlni. Kifőzött dugóval, ledugaszoljuk, és az üveg száját még olvasztott szurokba vagy viaszba is mártjuk, hogy teljesen légmentesen lezárjuk.

Megjegyzés: A visszamaradt szamócából dzsemet főzünk.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók