Paradicsom ivólé 1. recept

Paradicsom ivólé 1. recept

Elkészítés:

      A tetszés szerinti mennyiségben vett, teljesen érett, hibátlan paradicsomot megmossuk, megfosztjuk csumájától és esetleges zöld vagy hibás részeitől. Paradicsompasszírozón áttörjük, majd a levet lábosba öntjük. Beleteszünk 2 kg paradicsomhoz számított 1 csokor friss, megmosott zellerlevelet, 1 tk. sót, 1 kk. törött fekete borsot, diónyi megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymát. Lassan, kis lángon felforraljuk, és két percig főzzük.
Szűrőkanállal kiszedjük a zellerlevelet és a hagymát. A majdnem forrásban lévő ivólevet hosszúnyakú palackokba töltjük, azonnal lekötjük, és száraz gőzben hagyjuk 24 órán keresztül.
A paradicsom-ivólé, ízlés szerint másképpen is fűszerezhető, pl. fokhagymagerezddel, petrezselyemzölddel, kaporral, gyömbérporral stb. Nagyon egészséges és üdítő ital.

vissza a főoldalra