Körtebor 2. recept

Körtebor 2. recept

Elkészítés:

      A keményebb és savanykásabb fajták alkalmasabbak bor készítésére. Ajánlatos almával vagy rebarbarával vegyesen készíteni. 5 kg körtét, és 5 kg. almát (vagy rebarbarát) szeletekre vágunk, 4 l. forró vízzel felöntünk, hozzáadunk 10 g. citromsavat, kihűlés után beoltjuk fajélesztővel. Másnap kipréseljük. A léhez hozzáadunk 3,5 l. vizet melyben 1 kg. cukrot oldottunk fel. Az erjedés elősegítésére 4-5 g. ammóniumszulfátot (gyógyszertár) is adagolhatunk. A zajos erjedés után kisebb edénybe fejtjük át, és utóerjesztjük. Ha a bor nem tisztul, az átfejtést megismételjük kénezett demizsonba. A letisztult bort légmentesen palackozzuk.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk