Kökénykocsonya recept

Recept elkészítése:

Kökénykocsonya recept

Elkészítés:

      2 kg megmosott kökényt és 2 kg hámozatlan, gerezdekre vágott almát összekeverünk, zománcozott edénybe helyezzük, kevés vizet öntünk rá, és puhára, sőt pépszerűvé főzzük. Egy fazékra vászondarabot erősítünk, úgy, hogy középen mélyedés legyen, majd ráöntjük, a péppé főzött gyümölcsöt a levével együtt, és keverés nélkül lassan átcsepegtetjük. A lefolyt levet főzőedénybe tesszük, a 2 kg cukrot hozzáadva tovább forraljuk. A tetején képződő szennyes habot közben állandóan leszedegetjük, addig főzzük lassú tűzön, amíg be nem következik a kocsonyásodás. A kész, még forró kocsonyát üvegekbe töltjük, tetejét tartósítószerrel látjuk el, és kihűlés után celofánnal lezárjuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: