Kandírozott gyümölcs recept

Kandírozott gyümölcs recept

Hozzávalók:
2 kg gyümölcs (eper, cseresznye, meggy, szilva, alma, sárgabarack, őszibarack, körte)
1 kg cukor,
fahéj.

Elkészítés:

      Az előkészített gyümölcsöket porcelánedénybe tesszük. A cukrot 1 l vízben felforraljuk, darabos fahéjjal ízesítjük, és forrón a gyümölcsökre öntjük. Az edényt lefedjük, és hűvös helyre (nem hűtőbe!) tesszük. Másnap a szirupot leszűrjük, újra felforraljuk, és a gyümölcsre öntjük. A műveletet naponta addig ismételjük, amíg a szirup elfogy. Ezután a gyümölcsöket kristálycukorba meghempergetjük, erős napon szárítjuk, majd üvegekbe rakva lekötözzük.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk