Faepres almalekvár recept

Recept elkészítése:

Faepres almalekvár recept

Hozzávalók:
1,5 kg faeper,
1 kg alma,
1,2 kg cukor,
2 dl víz.

Elkészítés:

      Az alaposan megmosott faepret a vízzel feltesszük főni. Lassú tűzön puhára főzzük. Hozzáadjuk a megmosott, meghámozott, kimagozott, szeletekre vágott almát. Ha a gyümölcsök pépesre főttek, hozzákeverjük a cukrot. Addig kevergetjük, amíg a cukor feloldódik. Ekkor nagy lángon állandó keverés mellett besűrűsödésig főzzük. Forrón töltjük az előmelegített üvegekbe. Lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés: A cukor mennyisége a gyümölcs édességének megfelelően változhat. Ugyanígy készül a szedres almalekvár is.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: