Egressajt recept

Egressajt recept

Hozzávalók:
Egészen érett, vörös színű egres tetszés szerinti mennyiségben,
az áttört gyümölcspép minden literjéhez: 50 dkg kristálycukor.

Elkészítés:

      Az egrest megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk és lecsöpögtetjük. Még jobb, ha tiszta, vasalt konyharuhán le is szárítjuk. A sütőt közepes hőfokra előmelegítjük. Tűzálló tálba szórjuk a gyümölcsöt, és egészen puhára sütjük. Ezután hagyjuk kissé kihűlni, majd szitán áttörjük, hogy a magjai ne kerülhessenek bele. Az így keletkezett pépet lemérjük. Ép zománcú edénybe töltjük, és rászórjuk a megfelelő mennyiségű kristálycukrot. Kevergetve legalább 30 percig főzzük. Egyetlen percre sem szabad magára hagyni, mert igen gyorsan leég! Apró formákat készítünk elő, amelyeket alufóliával kibélelünk. A még forró egrespépet beletöltjük, a formákat tepsibe állítjuk, majd a langyos, nyitott ajtajú sütőbe tolva addig szárítjuk, amíg annyira meg nem szilárdul, hogy a formából kivéve egyben marad. Zsírpapírra vagy alufóliára borítjuk, és az alját is kiszárítjuk. Folpack fóliába csomagoljuk, és száraz helyen, papírdobozban tartjuk.
Megjegyzés: Nagyon finom és dekoratív csemege, amellyel különféle süteményeket díszíthetünk, de magában is fogyaszthatjuk. Magas cukortartalma miatt cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak nem ajánlott!

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók