Bodzavirág bor recept

Bodzavirág bor recept

Hozzávalók:
1 l lemorzsolt bodzavirág,
1 kg cukor,
1 karikára vágott citrom,
3 l víz,
50 g élesztő.

Elkészítés:

      Tegye a lemorzsolt bodzavirágot rozsdamentes fazékba, adja hozzá a cukrot és a citromot, majd forrázza le 3 liter lobogva forró vízzel. Ha kihűlt adja hozzá az élesztőt. Az így elkészített alapot hagyja állni egy éjszakán keresztül, majd másnap szűrje le, töltse üvegekbe, és gyengén ledugaszolva tegye azokat hűvös helyre (ne a hűtőszekrénybe!). Az érlelés során többször kiugorhat a nyakas üvegek dugója, ha előfordulna, dugaszolja gondosan vissza azokat. Amikor már letisztult lé, szűrje le az időközben képződött üledéket, majd dugaszolja be véglegesen az üvegeket.

vissza a főoldalra