Pünkösdi báránycomb recept

 Pünkösdi báránycomb recept

Hozzávalók:
1db 2 kg-os báránycomb
250 g füstölt szalonna
3-4 ág rozmaring
120 g zsír
1 kg burgonya
200 g vöröshagyma
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
50 g fokhagyma
só, bors, kakukkfű (ízlés szerint).

Elkészítés:

      A báránycombot szép egyenletesen füstölt szalonnával, fokhagymagerezdekkel megtűzdeljük. A füstölt szalonnát 5-6 cm hosszú csíkokra, és olyan vastagra vágjuk, hogy könnyen a spékelőtűbe tudjuk tenni. A rostokkal mindig párhuzamosan megtűzdeljük. Hegyes kis késsel felszúrjuk a combot, de csak annyira, hogy a fokhagymagerezd elférjen. Zsenge kis rozmaring ágacskákat tűzdelünk a báránycombba. Sózzuk, és tepsibe, kevés zsír aláöntése után alumínium fóliával letakarva sütjük. Levesszük a fóliát, és ha a hús félpuha, tisztított 2 x 2 cm-es kockára vágott burgonyát, vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsom cikkeket teszünk a comb mellé. A ragut kakukkfűvel meghintjük, és készre sütjük. Ügyeljünk, hogy a hús szaftos, puha, a ragu – ami a körete is egyben e nemes ünnepi ételnek – egységes, harmonikus legyen. Tudom, hogy a nagy ínyenc franciák mindössze körülbelül félórát sütik a bárányt, és szinte angolos a hús, de én mégis azért írom így e készítési formát, mert a magyar emberek többsége jól megsütve kedveli a húsokat.

The Mountain - 3D pólók