Palotai bárányleves recept

 Palotai bárányleves recept

Hozzávalók:
30 dkg báránycsont,
10 dkg vegyes zöldség,
8 dkg zsír,
10 dkg vöröshagyma,
40 dkg bárányhús,
1,5 l csontlé,
3 g tárkony,
1 g kakukkfű,
12 dkg fehérrépa,
5 dkg zeller,
20 dkg burgonya,
4 dkg liszt,
2 dl tejföl,
1 cl tárkonyecet,
só.

Elkészítés:

      A báránycsontokból és vegyes zöldségekből tartalmas csontlevest készítünk. Zsírban finomra vágott vöröshagymát pirítunk, hozzáadjuk a kis kockára vágott bárányhúst, megsózzuk és saját zsírjában pároljuk. Felengedjük kb. 1-5 liternyi szűrt csontlével. Apróra vágott tárkonnyal, kakukkfűvel ízesítjük. Amikor a bárányhús félig puha, a levesbe tesszük a kockára darabolt sárgarépát, a fehérrépát és a zellert, majd a hasonlóan vágott burgonyát.
Közben világos színű rántást készítünk, amelyet a tűzről levéve hideg vízzel és a tejföllel simára keverünk, azután a leveshez öntjük.
      Tárkonyecettel kellemes savanykásra ízesítjük. A kitálalt levesbe külön főzött vajas galuskát teszünk, végül a levest kevés friss, vágott tárkonnyal megszórjuk.

Elkészítés ideje: 1óra

The Mountain - 3D pólók