Erdélyi káposztás bárány recept

 Erdélyi káposztás bárány recept

Hozzávalók:
800 g birka lapocka, oldalas
100 g füstölt szalonna
500 g savanyú káposzta
100 g gersli
50 g vöröshagyma
50 g zsír
20 g fokhagyma
15 g fűszerpaprika
csombor, kapor
2 dl tejföl.

Elkészítés:

      A bárány lapockát, oldalast, hogy ne legyen csontszilánkos, csontfűrésszel 3 x 3 cm-es darabokra vágjuk fel. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, kevés zsírban üvegesre hevítjük. A finomra aprított vöröshagymát a szalonnazsírban aranysárgára pirítjuk. Fűszerpaprikával megszórva és kevés vízzel felengedve egy szalonnás pörköltalapot kapunk. Ízesítjük fokhagymával, és a kimosott apró savanyú káposzta felével kibéleljük a lábast, majd rátesszük a feldarabolt birkahúst. A húsdarabokat befedjük a maradék káposztával, és egy csokor csombort teszünk a tetejére, majd felengedjük csontlével, vízzel. Lassú tűzön szép egyenletesen főzzük. Ha a káposzta félpuha, megszórjuk gerslivel. Tálaláskor sűrű tejfellel meglocsolva, kaporral megszórva kínáljuk. Kukoricalepénnyel igen kedvelt.

The Mountain - 3D pólók