Mézes csirke banánnal recept

Recept elkészítése:

Mézes csirke banánnal recept

Hozzávalók 4 személyre:
1 konyhakész csirke,
2 nem túl érett banán,
4 evőkanál híg méz,
1 evőkanál Worcestershire-mártás,
1 teáskanál mustár,
1 evőkanál olaj,
só, bors,
petrezselyem.

Elkészítés:

A konyhakész csirkét a mellcsont mentén kettévágjuk. Sóval és borssal bedörzsöljük, majd kiolajozott tűzálló tálba fektetjük a bőrével felfelé. Összekeverjük a mézet a mustárral és a Worcestershire-mártással, és a csirkére kenjük. Előmelegített sütőbe toljuk és kb. 40 percig sütjük, a kisülő pecsenyelével többször meglocsoljuk. A pecsenyelevet serpenyőbe öntjük és megforgatjuk rajta a megtisztított, karikára vágott banánt. Csak addig sütjük, amíg a gyümölcs átmelegedik. Visszaöntjük a csirke mellé és frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: