Mézes banánpép recept

Recept elkészítése:

Mézes banánpép recept

Hozzávalók:
1,5 kg meghámozott, 2 cm-es darabokra felvágott érett, de még kemény banán,
2 liter, forró sós víz (tengervíz),
1/2 dl vaj vagy margarin,
1/2 dl méz,
1 db friss narancs reszelt héja és leve,
1/4 teáskanál só,
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió,
1/2 dl apróra vágott,
pörkölt mandula.

Elkészítés:

Egy fedett nagy lábosban, 2 - 3 cm-es sós vízben főzzük a banán húsát, amíg meg nem puhul (12 - 15 perc). Csepegtessük le. Elektromos mixerrel, turmixgépben, vagy egyszerű húsdarálóban készítsünk belőle pépet. Olvasszuk fel a vajat és keverjük bele a mézet, a narancshéjat és a narancslevet, a sót és a szerecsendiót. A forró vajas keveréket fokozatosan adagoljuk a péphez, állandóan kevergetve közben, hogy jól elkeveredjen benne. Osszuk hat-nyolcfelé kis üvegtálkákba vagy kelyhekbe, és a tetejét szórjuk meg a pörkölt mandulával. Kb. 8 dl lesz belőle. Hűtve kínáljuk.

Tipp: diétás kivitelben, a nátriumtartalom csökkentése miatt a főzést édesvízben végezzük. Édes vajat vagy nem sózott margarint használjunk, és hagyjuk ki a sót a hozzávalók közül.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: