Jeges mogyoróvajas-banános sajttorta

Jeges mogyoróvajas-banános sajttorta

Hozzávalók:
10 db Zabfalatok keksz,
50 g vaj,
3 banán (ebből egy a díszítéshez kell),
1,5 dl tejszín,
400 g sajtkrém (én most Philadelphia helyett tesco sajátmárkásat használtam és jó volt),
120 g porcukor,
230 g mogyoróvaj (crunchy – azaz darabos).

Elkészítés:

A kekszet és a puha vajat az aprítógépben addig forgattam, míg nagyjából összeállt. A 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomogattam – ehhez egy bevizezett aljú poharat szoktam igénybe venni, így szép egyenletes lesz. A két banánt és az összes többi hozzávalót összeturmixoltam és a fagyigépbe tettem. A kész fagylaltmasszát a tortaformába öntöttem és az egészet folpackkal lezárva a mélyhűtőbe küldtem. Érdemes úgy 10-15 perccel a tálalás előtt kivenni, hogy szépen lehessen szeletelni. A tetejét a vékonyra szelt banánnal díszítettem.

The Mountain - 3D pólók