Kelkáposztás krumplipogácsa - 18 hónapos kortól

Recept elkészítése:

Kelkáposztás krumplipogácsa - 18 hónapos kortól

Hozzávalók:
20 dkg reszelt kelkáposzta,
20 dkg burgonya,
1 szál újhagyma (vagy 1 fej lilahagyma),
2 friss tojás,
só, bors,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

      A káposztát forrásban léő vízbe dobom és 2-3 percig főzöm, majd leszűröm, és egy mély tálba teszem. A burgonyát héjában megfőzöm, ha kissé kihűlt, meghámozom, villával összetöröm, és a káposztához teszem. Az újhagymát vékonyan felkarikázom, és a felvert tojásokkal együtt az előbbiekhez öntöm. Megsózom, megborsozom, és alaposan összedolgozom. Serpenyőben evőkanálnyi mennyiségeket forró olajon, mindkét oldalukon 2-2 perc alatt aranysárgára sütök. 8-10 darab lesz belőle, téli vacsorára ideális, köretnek is nagyszerű.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: