Torta rogel recept

Torta rogel recept

Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:
15 dkg liszt,
2,5 dl tej,
4 db tojás,
10 dkg vaj,
1 csipet só.

A tejlekvárhoz:
1 l tej,
20 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor.

A díszítéshez:
tojáshab,
csokiöntet.

Elkészítés:

      Ennek a süteménynek az elkészítése tulajdonképpen 2 részből áll: Egy képviselőfánk és egy tejlekvár készítéséből. Először a tejlekvárt készítjük el. A tejet, a cukrot a vaníliás cukrot felforraljuk és 3 órán át sűrűn kevergetve főzzük. Ez lesz a sütemény tölteléke. A képviselőfánkhoz tejet, vajat, sót felforralunk, majd hozzáadjuk a lisztet és addig kevergetjük, míg a tészta el nem válik az edény falától.Ekkor a masszát áttesszük egy hideg edénybe és ekkor adjuk hozzá a tojásokat. Jól összedolgozzuk, habzsákba töltjük és 20-25 percre hűtőbe tesszük. Amikor kihűlt, un. szilpátra nyomkodjuk (sütőbe tehető speciális sütőlap) és 2 mm vastag kb. 10 cm átmérőjű korongokat nyomunk a masszából. Sütőben 200 C-on 6-7 percig sütjük. Kiváló erre a célra a sütőpapír! Miután megsült a képviselőfánk, késsel óvatosan felszedjük a sütőlapunkról és több réteget megkenünk a már elkészített tejlekvárral. Akkor szép, ha 4-5 rétegű a sütemény. Díszítésként a tetejére habzsákból tojáshabot nyomunk, valamint mentát, epret és csokiöntetet. Nem muszály a képviselőfánk tésztáját habzsákba tölteni, csak egyszerűbb.

Elkészítés ideje: 2óra