Kenyér puding - Budin De Pan recept

Kenyér puding - Budin De Pan recept

Hozzávalók 4 személyre:
1 l tej,
7 db tojás,
30 dkg croissan,
20 dkg kristálycukor,
10 dkg méz,
1 citrom reszelt héja,
5 dkg vaniliás cukor,
5 dkg mazsola,
gyömbér ízlés szerint.

Karamell: 20 dkg kristálycukor,
½ dl víz,
½ dl citromlé.

Elkészítés:

      A tej egyik felét egy edénybe öntjük, beleaprítjuk a croissan-t és 4-6 órán át áztatjuk benne. Egy másik edényben felverjük a tojást a sóval és a cukorral. Ezután, ha a croissan jól megszívta magát, leöntjük róla a tejet amelyet a tojásokhoz öntünk. A croissan-t megturmixoljuk és szintén hozzáadjuk a tojáshoz. A tej másik felét a cukorral, vízzel és a citromlével felforraljuk, majd az előbbi masszához hozzáöntjük, jól átkeverjük, puding formákba töltjük és vizet tartalmazó tepsibe helyezzük. Aranysárgára sütjük.

Elkészítés ideje: 60perc