Mandulás almás lepény recept

Recept elkészítése:

Mandulás almás lepény recept

Hozzávalók:
50 dkg linzer tészta,
1 kg savanykás alma,
10 dkg mazsola,
10 dkg mandula,
5 dkg zsemlemorzsa,
25 dkg sárgabaracklekvár (vagy dzsem),
csipetnyi só,
kevés liszt,
cukor (ízlés szerint,
az alma édességétől függően),
1 mokkáskanál törött fahéj,
1 citrom leve.

Elkészítés:

A mandulát forrásban lévő vízbe tesszük, és egy percig forraljuk, majd leszűrjük, és a barna héját lehúzzuk. Az almát megmossuk, kicsumázzuk, meghámozzuk és felszeleteljük. Azonnal meglocsoljuk a citromlével és annyi cukorral hintjük meg, hogy csak kellemesen édes, de ne túl édes legyen. Sóval, fahéjjal ízesítjük. A tésztát lisztezett deszkán tepsi nagyságúra kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit. 10 percig elősütjük, majd rákenjük a baracklekvárt. Egyenletesen rászórjuk a zsemlemorzsát és belesimítjuk a tölteléket. Meghintjük a tisztított mazsolával. A fehér mandulát vékony lapokra vágva rászórjuk az almatöltelék tetejére. A tepsit előmelegített forró sütőbe toljuk, és közepes lángon 15-20 percig sütjük. Még melegen kockákra vágjuk. Melegen vagy hidegen tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: