Linzertorta almával recept

Recept elkészítése:

Linzertorta almával recept

Hozzávalók:
50 dkg linzertészta,
1 kg alma,
1,5 dl sárgabaracklekvár,
5 dkg vaj,
1 evőkanál rum,
fél citrom leve,
3-4 evőkanál porcukor (az alma édességétől függően),
1 mokkáskanál őrölt fahéj.

Elkészítés:

A linzertésztát akkora kerek lappá nyújtom, hogy egy nagy tortaformát kibélelhessek vele, és magas pereme is legyen. Előmelegített, forró sütőbe tolom és egészen világosra (félig) sütöm, majd langyosra hűtöm. Amíg a tészta sül és hűl, addig elkészítem a torta töltelékét. Az almát meghámozom és kicsumázom, majd vékony gerezdekre vágom, és szépen sorban, úgy rakom bele a tésztaüregbe, hogy az, teljesen tele legyen. A sárgabaracklekvárt 2-3 evőkanál vízzel és a rummal felhígítom, majd belekeverem az olvasztott vajat, a cukrot, a fahéjat és a citromlevet. Ezt az öntetet rálocsolom az almára és a tésztát visszatéve a sütőbe, készre sütöm. csak teljes kihűlése után vágom körbe a forma oldalát, és a tortalappal együtt csúsztatom a tálra. A szokásos módon cikkekre vágom.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: