Győri almás túrótorta recept

Recept elkészítése:

Győri almás túrótorta recept

Hozzávalók:
50 dkg félzsíros tehéntúró,
8 dkg margarin,
4 db savanykás alma,
1 zacskó vanília ízű pudingpor,
12-15 dkg kristálycukor,
3 evőkanál búzadara,
5 dkg mazsola,
1 dl tejföl,
3 egész tojás,
2 evőkanál sárgabaracklekvár,
fél citrom leve és reszelt héja,
csipetnyi só,
1 zacskó vaníliás cukor,
a forma kenéséhez 2 dkg vaj és 1 evőkanál búzadara.

Elkészítés:

A tojásokat habosra verem, utána a következő sorrendben keverem bele a hozzávalókat: cukor, tehéntúró, búzadara, tejföl, sárgabaracklekvár, só, reszelt citromhéj, citromlé, vaníliás cukor, pudingpor, a megtisztított és lereszelt alma, mazsola, végül az olvasztott, de már hideg margarin. A tortaformát a vajjal kikenem, a búzadarával megszórom és belesimítom a túrós-almás masszát. Előmelegített, forró sütőben, közepes hőfokon tűpróbáig sütöm, majd tálra borítom. Melegen is, hidegen is nagyon finom. Lehet külön is kínálni hozzá sárgabaracklekvárt.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: