Gesztenyés-almás rétes recept

Recept elkészítése:

Gesztenyés-almás rétes recept

Hozzávalók:
1 csomag réteslap,
25 dkg gesztenyemassza,
50 dkg tisztított, reszelt alma,
2 dl tej,
1 egész tojás,
5 dkg vaj,
2 evőkanál rum (vagy 1 teáskanál rumaroma),
ízlés szerint 10-15 dkg porcukor az alma édességétől függően,
csipetnyi só.

Elkészítés:

A gesztenyemasszát habosra keverem a felvert tojással és annyi tejjel, hogy ne túl lágy, de azért még kenhető krémet kapjak, majd belekeverem a rumot, és a reszelt almával összedolgozom. Az előkészített réteslapot a szélén egy csíkban megkenem a töltelékkel, és felcsavarva sütőlemezre teszem a másik rétes-rúddal együtt. Tetejüket megkenem az olvasztott vajjal és az előmelegített, forró sütőben pirosra sütöm. Még melegen felszeletelem.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: