Sangria recept

Sangria recept

Hozzávalók:
5 dkg eper vagy málna,
1/2 narancs,
2 dl könnyű,
félédes vörösbor v. rozé,
1 ek. brandy,
1 ek. narancslikőr (triple sec),
1 ek. méz.

Elkészítés:

      Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 1 szemet félbevágunk és bambuszpálcikára (vagy vékony szívószálra) szúrjuk, a többit felaprózzuk és hengeres pohárba tesszük. A narancsot megmossuk, héjából girlandot vágunk, a húsát felszeleteljük és az eperhez adjuk. Keverőpohárban jól elkeverjük a bort, a brandyt, a likőrt és a mézet, a gyümölcsre öntjük, lefedjük, legalább 1/2 órára behűtjük. Fogyasztáskor 2-3 jégkockát adunk hozzá, a narancshéj-girlanddal és a bambuszpálcikával díszitjük. A felsőrölt mennyiségek 1 pohárhoz értendők.

The Mountain - 3D pólók