Majonéz recept

Recept elkészítése:

 Majonéz recept

Hozzávalók:
2 tojássárgája,
só, fehérbors,
2 teáskanál dijoni mustár,
1 ek citromlé,
cukor,
250 ml kiváló salátaolaj,
worcesterszósz.

Elkészítés:

      Alaposan keverjük össze egy tálban a tojássárgáját, sót, borsot, mustárt, citromlevet, és egy csipetnyi cukrot. Habverőt használjunk, és mindíg csak egy irányba keverjük addíg, amíg a cukor és a só fel nem oldódott. Ezután csepegtessük bele állandó keverés mellett az olajat. Ahogy a massza kezd krémessé válni, öntsük bele vékony sugárban az olajat. Közben keverjük egyfolytában; a cél, hogy a majonéz sűrű, krémes állagú legyen. Ízesítsük worcesterszósszal, és esetleg még sóval, borssal, citromlével.

Elkészítés ideje: 20 perc

Receptek kategória: