Barbecue-szósz recept
Barbecue-szósz recept
- Tovább (Barbecue-szósz recept)
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges
Barbecue-szósz recept
Majonéz recept
Hozzávalók:
2 tojássárgája,
só, fehérbors,
2 teáskanál dijoni mustár,
1 ek citromlé,
cukor,
250 ml kiváló salátaolaj,
worcesterszósz.
Velouté szósz recept
Hozzávalók:
10 g vaj,
10 g kockára vágott hagyma,
1 púpozott ek liszt,
375 ml húsleves,
125 ml tejszín,
só, fehérbors.
Béchamelszósz recept
Hozzávalók:
2 hagyma,
30 g vaj,
35 g búzaliszt,
250 ml borjúleves,
fél l tej,
só, fehérbors,
reszelt szerecsendió.
Hollandaise recept
Hozzávalók:
250 g vaj,
3 tojássárgája,
1 ek víz,
só, fehérbors,
1 ek citromlé.
Barna borjú-, vad- vagy marhafond recept
Hozzávalók:
marha-, vad- vagy borjúcsont,
500 g marha vagy borjúlábszár(darabolva),
5 ek olaj,
2 sárgarépa,
100 g zeller,
1 hagyma,
2 ek paradicsompüré,
3 l víz.
Világos fond recept
Hozzávalók:
500 g borjúcomb vagy láb,
500 g csirkeaprólék,
300 g metélőzeller,
200 g póréhagyma,
200 g csiperkegomba,
2 sárgarépa,
2 hagyma,
1 csomó petrezselyem,
3 l víz.